Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Werkbezoekdag

20 november 2019 @ 08:00 - 17:00

Op woensdag 20 november wordt de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag 2019 gehouden. Doel van deze dag is “het organiseren van ontmoetingen en het bevorderen van contacten: tussen bedrijven/organisaties, werkenden en werkzoekenden, gebruikmakend van de kracht van sociale netwerken en van de moderne sociale media, in de hoop en verwachting dat een aantal mensen langs deze weg weer aan het werk zal raken.”
“Bedrijven, werknemers en werkzoekenden zijn de spil van de activiteiten op woensdag 20 november. Zij organiseren de dag vrijwillig en naar eigen inzicht: bedrijven die meedoen geven zelf aan welke mogelijkheden er binnen de organisatie zijn.
Bedrijven nodigen werkzoekenden uit. Zij vragen hun medewerkers om werkzoekenden uit hun netwerk uit te nodigen en voor te stellen voor een werkbezoek. Maar bedrijven kunnen ook rechtstreeks werkzoekenden uitnodigen.”
Hoe kan ik als werkzoekende meedoen?
Het is als werkzoekende dus erg belangrijk om je persoonlijke netwerken aan te spreken. Weet je omgeving dat je op zoekt bent naar werk? Vertel ook via sociale media dat je graag op werkbezoek wilt. De netwerkbijeenkomst op 16 oktober wordt besteed aan de voorbereiding en wordt gebruikt om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Er worden dan ook enkele gasten uitgenodigd die veel contacten hebben met werkgevers en die de nodige adviezen en tips kunnen geven.

Gegevens

Datum:
20 november 2019
Tijd:
08:00 - 17:00