De Stichting Werk Plus Ervaring Plus wilt zich niet alleen sterk maken om het imago van de ervaren werkzoekende  bij werkgevers positief te beïnvloeden; zij wil ook de geïnteresseerde werkgever kunnen tonen welke talenten wij in huis hebben. Dat moeten we wel concreet kunnen laten zien.  Wij zijn van mening dat een geïnteresseerde werkgever snel inzicht wil krijgen in de kwaliteit die voorhanden is; de informatie moet compact en relevant zijn.

Waar wij de nadruk op willen leggen is het persoonlijk profiel en LinkedIn . Het is voor een werkgever niet alleen relevant welke ervaring u heeft, maar ook hoe u als persoon in elkaar steekt. In het persoonlijk profiel beschrijft u wat voor een soort persoon u bent (dit kan o.a. door wat nader in te zoomen op uw belangrijkste competenties). Daarnaast is het goed om aan te geven wat u drijft, waar u enthousiast van wordt, wat uw inzet een boost geeft. En tenslotte raden wij aan om duidelijk naar voren te laten komen wat u wilt bereiken, wat uw doelen zijn; het kan tenslotte zo zijn dat u een totaal andere richting op wilt dan iemand op basis van uw ervaring zou verwachten. En dat allemaal in een paar zinnetjes (6 maximaal); dat kan gezien worden als een pittige uitdaging en een werkgever verwacht van u dat u uitdagingen niet uit de weg gaat. Vergeet niet dat u uzelf moet verkopen en dit is één van de middelen om dat te doen: uw persoonlijk profiel samen een goed opgebouwde LinkedIn pagina.

Overigens zijn wij te allen tijde bereid u te ondersteunen door LinkedIn pagina te screenen en onze aanbevelingen terug te koppelen. Ook kunnen we support leveren voor het invullen van het persoonlijk profiel. U kunt hiervoor een mailtje sturen naar administratie@50plusdrechtsteden.nl